Taipparit

Spanieleiden taipumuskoe, Ruovesi, Ylä-Vääri, Pilkottu 24.7.2010

Kokeen järjestäjä: Hämeen Spanielikerho
Tuomari: Kirsi Salokanto
Espanjanvesikoiranarttu Kirsun Animoso ”Jo” 13 kk.

Sosiaalinen käyttäytyminen: Ystävällinen ja rauhallinen koira, tulee vaikeuksitta toimeen koirien ja ihmisten kanssa.
HYVÄKSYTTY

Haku ja laukaus: Koira kuljeskelee pääosin ohjaajan takana. Ohjaajan jännitys tarttuu koiraan ja se näkyy koiran epävarmassa työskentelytavassa. Vainun käyttö vähäistä. Koira ei pelkää laukausta, vaan jatkaa samaan malliin.
HYLÄTTY

Jäljestys: Koira lähtee varovasti jäljelle. Edetään hitaasti, mutta melko tarkasti kulmalle, jonka suorittaa hyvin. Toisen osuuden puolivälissä koira pitää parin minuutin tuumaustauon, jonka jälkeen matka jatkuu kaadolle, jota alkuun ihmeteltiin parin metrin päästä. Uteliaisuus voittaa ja koira nuuskii kaatoa.
HYVÄKSYTTY

(kani nähtiin ensimmäisen kerran ja jälkeäkin harjoiteltiin pariin otteeseen edellisellä viikolla, tähän se riitti, mutta lisää jälkitreeniä, mikäli MEJÄkokeeseen mielitään)

Vesityö: Koira ui ja noutaa toisen heitetyistä pukeista.
HYVÄKSYTTY

(oma riistapukki ei sitten enää kelvannutkaan, ihmeteltiin asiaa ja päädyttiin siihen, että se oli jo liian vanha; pari vuotta; ilmeisesti järjestäjän pukit olivat tuoreempia, kun niitä haettiin vauhdilla pariinkin otteeseen, ajan loppumisen uhalla oma pukki jäi sitten veteen, laitoimme roskiin mokoman kuluneen kapistuksen, Jo on kova uimaan ja hyppää jopa laiturilta veteen)

Riistapukin nouto

Tottelevaisuus: Koira on ohjaajansa hallinnassa.
HYVÄKSYTTY

Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Ohjaaja voisi rentoutua ja luottaa enemmän koiraansa, muuten hyvää yhteistyötä tekevä pari. (no tässä tuli hakuosuudella hiukan liikaa innostettua koiraa ja tuomari tulkitsi tämän noin, tosiasiassa koira oli täysin kokematon hakuosuudelle, eikä tiennyt mitä siellä pitäisi tehdä)

Kokonaisarvostelu
HYLÄTTY

(Harmi, että yhden osion takia kaikki meni hyllylle, mutta muuten oli mukava ja leppoisa päivä.)